Algemeen

Start sloop twee tanks op Zevenellen te Buggenum


Komende week starten de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van de twee grote tanks op het terrein van Zevenellen Centre of Biobased Agriculture. Deze beide tanks zijn al jaren gezichtsbepalende elementen in het landschap van de voormalige Maascentrale in Buggenum.

Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) is als eigenaar van de grond opdrachtgever voor de sloop. Serge Hoppenbrouwers, nieuwe directeur OML, vertelt: “De sloop van de tanks is noodzakelijk voor de verdere ontwikkeling van het terrein. Daarnaast is de sloop van deze beeldbepalende elementen al langere tijd een wens van de inwoners van Buggenum en daarmee geeft de sloop een positief effect op de omgeving. We breken met het verleden. De sloop is hét signaal voor de wederopbouw van Zevenellen Centre of Biobased Agriculture.”

Minimale overlast
De sloop wordt uitgevoerd door Van Vliet Sloopwerken BV uit Gorinchem. Voor de sloop van de twee tanks wordt gebruikt gemaakt van een grote, hydraulische sloopkraan. Eventueel wordt deze geassisteerd door een kleine kraan voor het sorteerwerk. Als alles volgens planning verloopt, verwacht de aannemer de werkzaamheden in acht weken af te ronden. Tijdens de sloop zal de omgeving incidenteel ‘horen’ van de werkzaamheden, maar de verwachting is dat geluidshinder beperkt zal zijn.

Wederopbouw
Na de sloop van de tanks kan OML verder met de ontwikkeling en de herinrichting van het bedrijventerrein. Serge Hoppenbrouwers: “De interesse in Zevenellen Centre of Biobased Agriculture groeit. Het concept van hergebruik van grondstoffen en reststromen uit de agri & food sector en van de industrie die zich hier gaat vestigen spreekt ondernemers zeer aan. Hiermee bouwen wij gezamenlijk aan een waardevolle keten van ondernemers voor de gehele regio.
|Doorsturen