Algemeen

Nunhem viert groots
75 jaar bevrijding!

Door Gilsing lokale media

75 Jaar geleden, op 16 november 1944, werd Nunhem bevrijd door Majoor Sutton met het 1st Bat East Lancashire Regiment / 53 Welsh Division. Dankzij deze dappere mannen leven wij nu vreedzaam in ons mooie dorp. Om hen te eren en herinneren en om onze vrijheid te vieren, organiseren wij 15, 16 en 17 november verschillende activiteiten voor jong en oud, uit Nunhem en omgeving!

Dance for Freedom!
Vrijdagavond 15 november is er speciaal voor de jeugd (16+) een party met optredens van niemand minder dan Supergaande, FakeTits.nl, Jake Waltz, DJ Inspire, DJ RedFools en DJ TomSon. Het gemeenschapshuis in Nunhem wordt omgebouwd tot een ware ’Nunhem Music Hall’.

Walk for Freedom
Zaterdagmiddag 16 november is de gratis wandeling ‘Walk for Freedom’ door Nunhem en omgeving. Belangrijke plekken, persoonlijke ervaringen en weetjes over WOII staan tijdens deze wandeling centraal. Je kunt de route volgen met behulp van een routekaart maar je kunt ook gebruik maken van een app (al dan niet met geocaching-opdrachten) die je de weg wijst. Voor mensen die minder goed ter been zijn, is er een kortere, goed begaanbare route. Start vanaf 13.30 bij restaurant Feyenoord.

Herdenken
Zaterdagavond 16 november is er om 19.15 uur een Heilige mis in de Servaaskerk, ter herdenking aan de gevallenen en onze vrijheidsstrijders.

Dance for Freedom! 70-80-90 Party!
Zaterdagavond 16 november is de te gekke 70/80/90-party (16+) met o.a. de spetterende live show 'Het foute uur' van Qmusic! 'Het foute uur' is een uur lang dansen, feesten en (her)beleven van de allergrootste foute 80’s & 90’s hits. Platendraaiers Milli Vinylli zorgen voor de opwarming én cooling down van het foute uur van Qmusic.

Vrijheidsbrunch
Zondagmiddag 17 november vieren we samen de vrijheid tijdens de Vrijheidsbruch. Een heerlijk buffet verzorgd door Restaurant Feyenoord en Café-Restaurant Houben. In de sfeervol aangeklede Servaaszaal, vieren we de vrijheid met live muziek van o.a. Forever Young Leudal en Muziekvereniging Nunhem. Bezoekers worden die middag door verhalen van oud-Nunhemmers mee genomen naar de tijd van toen. Dit zijn stuk voor stuk indrukwekkende verhalen die nooit verloren mogen gaan! Entreekaarten zijn te koop (contant betalen) bij Restaurant Feyenoord en Café-Restaurant Houben of via de website.

De 17 november Rit
Op 17 november 2019 is het precies 75 jaar geleden dat het Leudal gebied werd bevrijd. Ter ere hiervan organiseert Stichting Bevrijders 1944 in samenwerking met een groep van enthousiaste vrijwilligers een toertocht met zo'n 40 oude legervoertuigen.
Deze colonne komt rond 10.15 uur in Nunhem aan! Ze zullen kort stilstaan op het Herman Meddensplein waarna ze de tocht voortzetten richting Baarlo. Foto's maken mag en vraag de chauffeurs gerust naar meer informatie over zijn/haar voertuig.
Kom allemaal kijken en laten we deze tocht in grote aantallen verwelkomen in ons mooi versierde dorp!
Dit weekend is leuk voor de hele familie. Uit Nunhem én omliggende dorpen! We hopen jullie in grote aantallen te mogen begroeten. Kijk voor informatie en tickets op onze website www.bevrijdingsweekendnunhem.nl  of volg ons op Facebook.

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties